Tips en links

Medicijn Apps

Op zoek naar een goede App voor medicijnen? Wij hebben een paar tips voor u.

MedApp

MedApp is dé App om u te assisteren bij optimaal medicatiegebruik. Zo stelt MedApp u o.a. in staat om op eenvoudige wijze 'slimme' medicijnwekkers in te stellen, bijsluiters te bekijken, innameroosters te raadplegen, uw voorraad te beheren, een medicatiepastpoort te maken, direct medicatie te herhalen bij uw apotheek en hoogwaardige medicijn- en prijsinformatie te vinden. MedApp helpt u grip te krijgen op uw medicatie.

Appotheek

De Appotheek helpt u met onafhankelijke informatie over medicijnen, als aanvulling op de bijsluiter. De schrijvers van de medicijninformtie zijn apothekers. Handig om snel antwoorden op vragen te vinden, zoals 'mag ik autorijden met dit geneesmiddel?' en 'wat moet ik doen als ik een dosis ben vergeten?'

Bijwerking

Met deze app kunt u bijwerkingen van geneesmiddelen melden aan Bijwerkingencentrum Lareb. Daarnaast biedt de app de moglijkheid om alle door andere mensen gemelde bijwerkingen van een geneesmiddel te bekijken.

wat kost een medicijn?

Wat kost een medicijn en wordt het vergoed door de zorgverzekeraar? Door alle regelgeving van de laatste jaren zie je door de bomen dikwijls het bos niet meer. In de apotheek kunnen we u alle informatie geven over de kosten van uw geneesmiddelen. Maar wilt u zelf op onderzoek uitgaan, dan kan dat via de website medicijnkosten.nl. Hier kunt u altijd de meest actuele informatie vinden over prijzen en vergoedingen van geneesmiddelen.

zorgverlener zoeken

Hoe vind je een goede zorgverlener? Bent u op zoek naar een dokter, ziekenhuis of apotheek, maar wilt u eerst weten welke er allemaal zijn en hoe ze gewaardeerd worden door andere mensen? Kijk dan eens op de website van ZorgkaartNederland. Hierop vindt u het meest complete overzicht van het zorgaanbod in Nederland. U kunt algemene informatie vinden over zorgverleners, maar ook leest u er klantenervaringen en rapportcijfers. Dat helpt bij het maken van een keuze uit het beschikbare zorgaanbod.

Medische gegevens delen

Over het elektronisch uitwisselen van medische gegevens bestaat veel discussie. De keuze is aan u. Het uitwisselen van medische gegevens kan alleen als u daar toestemming voor geeft. Pillen en Praten is aangesloten op de zorginfrastructuur die de uitwisseling mogelijk maakt. U kunt uw toestemming regelen in de apotheek, bij uw huisarts of via ikgeeftoestemming.nl
Bel ons

070-3231176

Openingstijden

ma t/m vr: 8.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 18:00 uur