Palliatieve zorg

Apotheek Pillen en Praten is gespecialiseerd in het leveren van (interculturele) palliatieve zorg.

Palliatieve kit

Met een empathische benadering streven we ernaar om het comfort en de kwaliteit van leven van mensen in hun laatste levensfase te verbeteren. Ons deskundige team van zorgverleners staat klaar om niet alleen medische ondersteuning te bieden, maar ook emotionele steun aan zowel patiënten als hun naasten. Daarnaast staan wij alle dagen in de week, 24 uur per dag klaar om vragen van zorgverleners te beantwoorden. We leveren morfinepompen en alle toebehoren en werken samen met alle thuiszorgorganisaties. Daarnaast verzorgen wij de levering van toebehoren voor euthanasieverzoeken. 

Inzet van Haagse Palliatieve Kit in terminale fase
In regio Haaglanden is een project op initiatief van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden (Onderdeel van Vereniging Transmurale Zorg) gestart. De projectgroep, bestaande uit een kaderarts Palliatieve Zorg, wijkverpleegkundigen en Apotheek Pillen en Praten en Transvaal apotheek, heeft een Palliatieve Kit ontwikkeld. Dit is een herbruikbare box met veelgebruikte hulpmiddelen en medicijnen die bij de palliatieve patiënt in huis komt te staan in de terminale fase. Er zitten o.a. medicijnen in tegen pijn, benauwdheid, misselijkheid en onrust.

Hoe werkt het?
Met de regio Haaglanden is afgesproken dat de Palliatieve Kit door twee apotheken geleverd wordt. Deze apotheken zijn verantwoordelijk voor de inhoud, distributie en het ophalen van de Kit na overlijden. De Palliatieve Kit kan simpel aangevraagd worden door de huisarts bij Apotheek Pillen en Praten. Wij leveren de Palliatieve Kit vervolgens af op het adres van de patiënt. In de Palliatieve Kit zit een uitvoeringsverzoek waardoor de inhoud (na overleg met de huisarts) direct gebruikt kan worden door verpleegkundigen als dit nodig is. Daarnaast verzorgen wij de Palliatieve Kit voor de visiteauto’s van de huisartsenpost.