Nieuwsbericht

Wethouder reikt eerste EHBE-kit uit

Op 11 februari heeft wethouder Kavita Parbhaduyal de eerste EHBE-kit uitgereikt aan Esmaa Amer, eigenaresse van apotheek Pillen en Praten. 

De eenzaamheidskit is het nieuwste ‘wapen’ in de strijd tegen eenzaamheid in Den Haag. De gemeente heeft de Eerste Hulp Bij Eenzaamheid (EHBE) kit gelanceerd bij apotheek Pillen en Praten in de wijk Leyenburg. “Soms zijn er helemaal geen pillen nodig en is praten al genoeg.” zegt Esmaa Amer, eigenaresse van de apotheek.

“Bij ons is het altijd spreekuur. Wij schuiven als apotheek niet alleen maar doosjes met medicijnen over de balie,” legt Amer uit, die sinds 2011 verbonden is aan de apotheek. Esmaa Amer maakt zich met haar team al langer sterk om eenzaamheid te signaleren en mensen waar nodig door te verwijzen naar een buurtcentrum of een professional. Als ondernemer is zij ook aangehaakt bij de Community tegen Eenzaamheid: een groep van ondernemers die naast zorg- welzijnsinstellingen de handen uit de mouwen steekt om eenzaamheid te bestrijden.  De apotheekeigenaresse doet dat onder meer door activiteiten te organiseren in de apotheek, bijvoorbeeld door een bingomiddag of een diner. “Ook organiseerden we een high tea. Daar was enorm veel animo voor.” Sommige mensen vragen zich af waarom een apotheek dit soort activiteiten organiseert? “Maar soms zijn wij het enige contact van iemand in een week. Dat merken ook onze bezorgers, die soms lang aan de praat worden gehouden. Die worden hierop getraind om dit te herkennen en een luisterend oor te bieden.”

DELEN
DELEN